8 Aralık 2012 Cumartesi

SAKÜDER Sanat Buluşması -Yılmaz Parlar

SAKÜDER -Atatürk’ün doğumunun 131 .yılında ikinci Uluslararası İstanbul Sanat Buluşması 1 Aralık Cumartesi günü Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisinde gerçekleştirildi. 
Sanatın olduğu her yerde ‘’SAKÜDER’’ var
SAKÜDER Yönetim Kurul Başkanı  Ali Eser  ve İstanbul şube Başkanı Ayşenur Özsankur Geniş Katılımcıların Bulunduğu Serginin açılış konuşması yapan eser şöyle dedi. Derneğimizin  uluslararası gerçekleştirdiği ikinci sergisi olan İstanbul Sanat Buluşmasında Türkiye'nin her yerinden 70 sanatçımızın eserlerine yer verildi. Aralarında Rusya, Azerbaycan,Makedonya ve bir çok yabancı ressamın eserlerinin yer aldığı büyük bir karma sergi oldu. Resim yapan sanatçılarımızı takdir ediyorum. Bugün bu sergiyi Taksim Sanat Galerisinde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’şeklinde ifade etti.
Sanata bütçe ayrılmıyor
Başkan Ali Eser;’’Sanata bütçe ayrılamadığından dolayı insanlar sanata uzak kalıyorlar.Asıl sıkıntımız burada. Yoksa sanatsız bir toplum, sanatsız bir ruh düşünülemez. Dernek olarak bugün yaptığımız faaliyetler de sanatçılarımıza bir destektir. Yurdumuzun her köşesinden yetmiş sanatçımızı Taksim’in en güzel galerisinde İstanbul 2010 sanat başkenti seçilen böyle nadide bir ilimizde bu kadar sanatçımızı bir araya getirmek,halkla buluşturmak,halkın beğenisine sanatçılarımızın eserlerini ulaştırabilmek en büyük katkı ve destektir’’dedi.
Resimleri ile büyük  beğeni kazanan. Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER), Üyesi  Ressam Yurdanur gözcü   Başkan eser'den Teşekkür Belgesi Alan sanatçı SAKÜDE'RE Üye Olduğum  ve  Resimlerimi  SAKÜDER  bünyesinde bir çok değerli sanatçıyla birlikte  sergilediğim  İçin Çok Mutluyum   Benim Daha Önce Katıldığım İki  Ayrı Sergim Oldu Fakat SAKÜDER Uluslar arası resim Sergisine  Katılmak Benim İçin Başka Bir Ayrıcalıktır Dedi  Umarım bundan sonraki, sergilerde  daha çok eserlerimi  tanıtacağım. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder