29 Eylül 2018 Cumartesi

25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında sevgi korteji-Yılmaz arlar

Sinemacılar Sevgi Korteji'yle Adana Halkını Selamladı

25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında sevgi korteji düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere, aralarında Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Selma Güneri, Nuri Alço, Tuğrul Meteer, Mustafa Alabora’nın da bulunduğu çok sayıda ünlü sinema sanatçıları, yapımcılar, yönetmenler üstü açık klasik arabaların oluşturduğu konvoyla, Hilton Hotelinden hareket ederek Adana Caddelerinde, sinemasever Adana halkına kırmızı karanfil çiçekler sunmayla sevgilerini ifade ettiler. 

Sinemaya ömrünü adayan sanatcıların sığınağı olarak zikredilen Adana’nın bereketli topraklarının sıcacık samimiyeti ile ağırlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün öncülük ettiği sevgi Korteji sadece Adana’ya değil Tüm Türkiye coğrafyasına da sanata verilmesi gereken değeri vurguladı.



Büyükşehir Belediye önünde konfetilerle karşılanan konvoyu oluşturan sinemacılar, Adana Halkının sinemaya olan aşkının verdiği ilhamın minnettarlığını dile getiren güzellikteydi.

Festival kapsamında sinemacılara oyunculara duygularını sorduğumuzda tek kelimeyle, harika, mükemmel cevaplarını aldık. Festivale her katılışlarında aynı heyecanı duyduklarını söylediler.
Yine konvoy içinde sinema karakter tiplemeleri halkın ilgi odağı oldu. Sinemasever Adana’lılar, ünlülerle şov sanatcılarıyla bol bol hatıra fotografı çektirdiler, selfie yaptılar.

Sevgi Korteji’ni Adana Büyükşehir Belediyesi önünde halk durdurdu. Konvoyda yer alan dansçılar muhteşem dans gösterisi sundular. Show’a eşlik eden davullarda çok ilgi gördü.
Kortej sonrası tüm hızıyla devam eden festival Sertab Erener’in Konseriyle dahada renklendi.
Türk Müziğinin sevilen sesi Sertab Erener, İstasyon Meydanı’ndaki konserle Adanalılara unutulmaz gece yaşattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy’un da katıldığı konserde ünlü sanatçı Erener’e çiçek ve plaketini de Başkan Sözlü, kızı Gökçen Sözlü ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy verdi.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder