23 Temmuz 2013 Salı

20 TEMMUZ KIBRIS BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI-YILMAZ PARLAR

20 TEMMUZ KIBRIS BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI
“ Allahım Yavru vatan Kıbrıs’ımıza Anavatanımıza barış huzur ver…”




Her geçen yıl daha da büyük bir coşku ve gururla kutlanan 39. Yıldönümünde olan 20 Temmuz Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları Taksim Meydanı Atatürk Anıtı’ndaki törenle gerçekleşti. 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın yıldönümünü nedeniyle İstanbul’da taksim meydanda kutlanan tören akşamı KKTC İstanbul Başkonsolosluğu ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi tarafından Kanlıca İstanbul Barosu sosyal tesislerinde verilen resepsiyon iftar yemeği şeklinde düzenlendi.

Resepsiyona Başkonsolosluk personeli, STK, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri, Kıbrıs Gazileri yönetimi İstanbul Garnizonunda ki Amiraller, Paşalar, Harp Akademilerinde Bulunan Türki Cumhuriyetlerine mensup üstsubaylar, Üniversite Dekanlar ve elit konuklar katıldı.

Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Bilge Eray tarafından tapılan ve genel profili çizen mükemmel açılış konuşmasından önce Başarılı Avrasya ekonomi zirvelerini düzenleyen Marmara grubu Vakfı Avrasya genel sekreteri ve İstanbul Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Engin Köklüçınar tarafından, Türkçe yemek duası yapıldı.

Köklüçınar’ın “Bedenimize can danarımıza kan veren yüce allahım verdiğin nimetlere akıl ve sağlımıza şükürler olsun avuclarımızı açtık yavru vatan Kıbrıs’ımıza ana vatanımıza barış huzur ver…şeklinde ”.. aynı güzellikte devam eden Türkçe duası uzun süre alkış aldı.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak Kıbrıs için uzlaşma alınamadığı ve

siyasi eşitlik ağırlıklı sözleri meseleyi bir kere daha yankılattı. Kıbrıs Rum tarafı sözde Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında ve adanın tümünü temsil ettiği iddiasıyla Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını 1 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla devraldığını, Kıbrıs Rum Yönetimi’ni tek yanlı olarak Avrupa Birliği’ne alınmasıyla müzakere sürecini olumsuzluklar getirdiğini Müzakerelerin önünün açılabilmesi için Rum tarafı AB üyeliğinin verdiği avantaj sayarak baskı kurma anlayışı politikasını terk etmesi gerekli şeklinde özetlenen konuşmasında Ana vatana övgülerini ve minnettarlığını sürdürdü.

Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Bilge Eray konuk konuşmacıları davet ederek verilen mesajlarda Kıbrıs özgürlüğün heyecanı tüm hücrelerde yaşandı. Başta Atatürk olmak İlk Cumhurbaşkanı (KKTC'nin Kurucusu). Rauf Denktaş, Kıbrıs Cumhuriyeti ve ilk Cumhurbaşkanı Muavini Dr.Fazıl Küçük her konuşmacıyla anıldılar.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder