27 Eylül 2013 Cuma

4.NCU TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI TURİZM YATIRIMLARIÖDÜLLERİ-YILMAZ PARLAR


Maxx Royal Belek Golf & Spa’nın Türkiye’nin En Büyük Turizm Yatırımı Seçildiği

Araştırma Kapsamında, 13 Farklı Kategoride Türkiye’nin En Başarılı Turizm YatırımlarıÖdülleri Sahiplerini Buldu.




Ekonomist, Capital ve Burgan Bank işbirliği ile bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen“Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2013”ün sonuçları, 26 Eylül 2013 Perşembe Günü, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı. Töreni başarılı sunucu Pınar Esen sunarken, şarkıcı Erol Evgin ise sunumu ile geceye renk kattı.


Türkiye Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen araştırmada, turizm sektörü kapsamında 13 farklı kategoride Türkiye’nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar ödüllendirilirken bir de onur ödülü verildi.


Maxx Royal Belek Golf & Spa’nın Türkiye’nin En Büyük Turizm Yatırımı seçildiği araştırma sonuçlarına göre,Havayolu Şirketleri kategorisinde Türk Hava Yolları, 5 Yıldızlı Oteller üç büyük il kategorisinde Divan İstanbul Asia,5 Yıldızlı Oteller kıyı otelleri kategorisinde Titanic Deluxe Belek,Butik Oteller’de Argos in Cappadocia, Kongre Otelleri’nde Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, Kent Otelleri’nde JW Marriott Hotel Ankara, Marina İşletmeleri’nde D Marin Göcek, Kültür Turizmi Girişimleri’nde Kapadokya Museum Hotel, Sağlık Turizmi (SPA) İşletmeleri ve Doğa Turizmi İşletmeleri adlı iki farklı kategoride Güral Sapanca Wellness Park, Çevreci Oteller’de Cornelia Deluxe Resort Hotel ve Spor Turizmiİşletmeleri’nde Xanadu Snow White Palandöken olmak üzere, 13 kategoride Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları açıklandı. Ödül Töreni’nde, KİSKA A.Ş.’nin Kurucusu Oğuz Gürsel’e, sektöre katkılarından dolayı Onur Ödülü verilirken, kendisi adına ödülü, oğlu, İstanbul Turizm ve Otelcilik A.Ş.Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel aldı.






Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirilmesi için oluşturulan büyük jüride, turizm meslek kuruluşlarıtemsilcileri, turizm işletmecileri, akademisyenler, yatırım uzmanları,gezginler, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı.


Ödül Töreni, Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in ardından, Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın açılış konuşması ilebaşladı.









Turizm sektörüne inanan ve bu sektörü her koşulda destekleyen bir bankayız


Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, kendisini turizm ile özdeşleştiren bir banka olarak destek oldukları bu araştırma ile, Türkiye Turizm Sektörü’ndeki başarılıyatırımları kamuoyu ile paylaşmayı, yatırımlarını sürdüren firmaları teşvik etmeyi, desteklemeyi ve dolaylı da olsa, her geçen gün dev adımlarla büyüyen bu sektöre, katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.


Türkiye Turizm Sektörü’nün, her koşulda yatırımlarını sürdürmesi, yarattığı iş hacmi, istihdamı ve gelirleri ile Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturduğunu söyleyen Mehmet Sönmez, Burgan Bank olarak, bu alanda sahip olduğu güçlü deneyim ve kapsamlı hizmet planları ile turizm sektörünün sadece güneşli günlerde değil, yağmurlu günlerde de yanında olacaklarını söyledi.


Araştırmanın sonuçları, Türkiye Turizm Sektörü’nün dünya standartlarındaki gelişimini ortaya koyuyor








Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013 Araştırması’nı düzenleyen Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü M.Rauf Ateş, araştırma sonuçlarının Türkiye Turizm Sektörü’nün bugün geldiği noktayı ortaya koyan bir referans çalışması olduğunu söyledi. Ateş, Türkiye’nin kalkınmasını sağlayan lokomotif sektörlerden biri olan turizmin gelişmesine karkı sağlamak amacıyla, Burgan Bank ile gerçekleştirdikleri bu araştırmayı, her geçen sene daha geliştirerek sürdüreceklerini belirtti.


Mehmet Sönmez ve Rauf Ateş’in yaptığı konuşma sonrasında, en başarılı turizm yatırımlarısahipleri, ödüllerini almaya başladı.






En Büyük Turizm Yatırımı Ödülü’nün sahibi

Maxx Royal Belek Golf & Spa oldu


Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013 Araştırması Ödül Töreni’ndeBüyük Turizm Yatırımları kategorisinde birincilik ödülü Maxx Royal Belek Golf & Spa’nın oldu. Birincilik ödülünü Maxx Royal Belek Golf & Spa Genel Müdürü Tarkan Aksoy aldı. Aynı kategoride ikincilik İstanbul Kongre Merkezi’ne verilirken, üçüncülük ödülü ise Shangri-La Bosphorus ve Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi’ne verildi.


En BaşarılıHavayolu Yatırımı Ödülü

Türk Hava Yolları’na


Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013 Araştırması’nda, Türk Hava Yolları (THY),En Başarılı HavayoluŞirketleri kategorisinde birinci oldurken, firma adına ödülü THY Genel Müdürü Temel Kotil aldı. Bu kategoride ikinciliğe Pegasus, üçüncülüğe ise Anadolu Jet layık görüldü.


Beş YıldızlıOtellerin En Başarılısı

Divan İstanbul Asia


Üç Büyük İldeki Beş Yıldızlı Oteller kategorisinde birinciliğe Divan İstanbul Asia layık görüldü. Birincilik ödülünü Divan Grubu Genel Müdürü Merve Kadıoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Richard Appel Baum aldı. Aynı kategoride ikincilik Hiltonİstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi’nin, üçüncülük ise Le Meridienİstanbul Etiler’in oldu.





Kıyı Kentlerinde En Başarılı Beş Yıldızlı Otel

Titanic Deluxe Belek


Türkiye’nin eşsiz güzellikteki kıyılarında yer alan Beş Yıldızlı Oteller kategorisinde birincilik ödülü, Titanic Deluxe Belek’in oldurken, ödülü firma adına Genel Müdür Tafil Gürbüzbildik aldı. Kıyı otellerinde ikinciliğe Rixos Premium Bodrum layık görülürken üçüncülüğü Cornelia Diamond Golf Resort & SPA aldı.



Argos In Cappodocia’ya

En BaşarılıButik Otel Yatırımı Ödülü


Türkiye’nin En BaşarılıTurizm Yatırımları 2013 Araştırması’nın Butik Oteller kategorisinde birincilik ödülüne Argos In Cappodocia layık görülürken, ödülü Yönetim Kurulu BaşkanıGökşin Ilıcalı aldı. Bu kategoride Casa del Art Bodrum ikinci, House Hotel Nişantaşı üçüncü oldu.



En BaşarılıKongre Oteli Yatırımı

Cornelia Diamond Golf Resort & Spa


Araştırmanın Kongre Otelleri kategorisinde Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımı ödülüne Cornelia Diamond Golf Resort & Spa layık görüldü. Ödülü firma adına İC Bomonti Turizm Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Noyan Kitapçı aldı. Güral Sapanca Wellness Park ikincilik, Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi ise üçüncülük ödülünü aldı.


JW Marriott Hotel Ankara’ya

En Başarılı Kent Otelleri Yatırımı Ödülü


Kent Otelleri kategorisinde birincilik JW Marriott Hotel Ankara’nın olurken, ödülü JW Marriott Yatırımcı Ortağı Ali Özdoğan aldı. Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn ikinciliğe, The Grand Tarabya ise üçüncülüğe layık görüldü.


D-Marin Göcek

En BaşarılıMarina İşletmesi Yatırımı


Marineİşletmeleri kategorisinde ödüle D Marin Göcek layık görüldü. Firma adına ödülü D Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan aldı. Milta Bodrum Marina’nın değerlendirmede ikinci olduğu kategoride, Kaş Marina ile Kalamış ve Fenerbahçe Marinaları üçüncülük ödülünü aldı.


En BaşarılıKültür Turizmi Girişimleri Kategorisinde

Kapadokya Museum Hotel birinci


En BaşarılıKültür Turizmi Yatırımı kategorisinde ise birinciliğe Kapadokya Museum Hotel layık görülürken ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun aldı. Aynı kategoride Hilton Garden Inn Mardin ikinci, Kasr-ı Nehroz Otel üçüncü oldu.





En BaşarılıSağlık Turizmi ve En Başarılı Doğa Turizmi İşletmesi Ödülü

Güral Sapanca Wellness Park’a


Sağlık Turizmi ve Doğa Turizmi İşletmeleri olmak üzere iki kategoride birincilik ödülü Güral Sapanca Wellness Park’ın oldu. Firma adına ödülleri Güral Sapanca Wellness Parkİcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür aldı. Sağlık Turizmi İşletmeleri kategorisinde ikincilik Palmalife Bodrum Resort & Spa’ya verilirken üçüncülüğü Heramis Termal Tatil Köyü aldı. Doğa Turizmi işletmelerindeyse ikincilik Dedeman Palandöken’in, üçüncülük ise Richmond Nua Wellness Spa’ya verildi.


En Çevreci Otel, Cornelia Deluxe Resort Hotel


Araştırma kapsamında, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 2013’te ilk kez ödül verilen Çevreci Oteller kategorisinde birinciliği Cornelia Deluxe Resort Hotel alırken, ödülü Genel Müdür Ali Şahin aldı. İkincilik Robinson Club Pamfilya’nın oldu. Üçüncülüğü ise Alibey Resort Side ve Rixos Lares paylaştı.


Xanadu Snow White Palandöken

Spor Turizmiİşletmelerinin En Başarılısı


Araştırmanın diğer bir kategorisi olan Spor Turizmi İşletmeleri’nde ise Xanadu Snow White Palandöken birinci seçildi. Firma adına ödülü Xanadu Snow White Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı aldı. Bu kategoride Kaya Palazzo Ski&Mountain Resort ikinci, Dome Kempinski ise üçüncü oldu.


yilmazparlar@yahoo.com

1 yorum: