17 Kasım 2021 Çarşamba

İÇECEKLER-YILMAZ PARLAR

 
                                                           

ZENCEFILLI KARPUZ SUYU {AGUA FRESCA}


kaa

Agua FrescaKarayipler ve Meksika civarlarında çok popüler bir içecek. Teknik olarak sadece "taze meyve suyu!" Özelliği bol buzlu olması, taze meyvelerden yapılması ve içinde misket limonu suyu olması. 


Malzemeler (1 Kişilik),

  • 1 dilim karpuz, çekirdekleri çıkarılmış
  • 1/2 limonun suyu (mümkünse yeşil misket limonu)
  • 4-5 dal taze nane
  • 1 parmak kalınlığında 1 cm uzunluğunda bir zencefil parçası, kabuğu soyulmuş
  • Bardağın yarısı kadar buz
Hazırlanışı,
  1. Eğer katı meyve sıkacağınız yoksa: çekirdekleri ayıklanmış karpuzu el blenderıyla çekin (eğer isterseniz taze nane yapraklarını da birlikte iyice çekebilirsiniz). Yarısına kadar buz dolu bardağın üzerine bir süzgeç koyup çekilmiş karpuzu kaşıkla ezerek posasını iyice süzgeçle süzün. Limon suyunu içine ekleyin. Minik bir rendeyle zencefili bir tabağa rendeleyip suyunu sıkın ve bardağa ekleyin. Eğer taze naneleri birlikte çekmediyseniz bardağın içine atın.
  2. Katı meyve sıkacağıyla yapacaksanız, nane yapraklarını, zencefili, çekirdekleri çıkarılmış yarım limonu ve bir karpuz dilimini çekin ve bol buzla isterseniz ekstra taze naneyle sıcak yaz akşamında, iftardan sonra veya sahurda serin serin yudumlayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder