KABAKLI TAVUKLU KREMALI PENNETTE LISCE
Malzemeler (4 kişilik),
- 500 gr pennette lisce (tabii ki isterseniz fettucine veya sevdiğiniz başka bir makarnayı kullanabilirsiniz)
- 2 kabak, soyulmuş, jülyen doğranmış
- 2 parça tavuk göğsü (sanırım 200gr civarıdır)
- 1 küçük beyaz soğan, minik küpler halinde doğranmış
- Muskat
- Beyaz biber
- Tuz
- 1 paket krema
- Yarım çay baydağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tavukları jülyen olarak doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızınca tavuklarla beraber soteleyin ve doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar şeffaf bir görünüm alınca jülyen kabakları ekleyin. Üzerine biraz muskat rendeleyin. Çekilmiş beyaz biberi ve tuzu ekleyin. Sotelemeye devam edin.
- Kabaklar istediğiniz miktarda pişince (bazısı çok pişmiş bazısı az pişmiş sevdiğinden bu da size kalmış) makarnayı haşlayabilirsiniz.
- Bol suya zeytinyağı ve tuz atarak kaynatın ve makarnaları içine atın. Pennette Lisce küçük bir makarna olduğundan daha hızlı pişiyor. 7 dk haşlayıp diriliğine bakabilirsiniz.
- Makarna haşlandığında bir süzgece alıp dinlenmeye bırakın. Bu arada Tavuk & Kabak sotesine yarım çay bardağı sütü ve kremayı ilave edip bir iki fokurdatın. Kremadan sonra sosun tadına bakıp biraz daha muskat ve biber eklemek isteyebilirsiniz.
- Dinlenmiş makarnayı bu sosa katıp kısık ateşte 1 dk kadar iyice harmanlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder