17 Kasım 2021 Çarşamba

İTALYAN MUTFAĞI-YILMAZ PARLAR

 
                                                           

KABAKLI TAVUKLU KREMALI PENNETTE LISCE



































Malzemeler (4 kişilik),
  • 500 gr pennette lisce (tabii ki isterseniz fettucine veya sevdiğiniz başka bir makarnayı kullanabilirsiniz)
  • 2 kabak, soyulmuş, jülyen doğranmış
  • 2 parça tavuk göğsü (sanırım 200gr civarıdır)
  • 1 küçük beyaz soğan, minik küpler halinde doğranmış
  • Muskat
  • Beyaz biber
  • Tuz
  • 1 paket krema
  • Yarım çay baydağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı,
  1. Tavukları jülyen olarak doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızınca tavuklarla beraber soteleyin ve doğranmış soğanları ekleyin.
  2. Soğanlar şeffaf bir görünüm alınca jülyen kabakları ekleyin. Üzerine biraz muskat rendeleyin. Çekilmiş beyaz biberi ve tuzu ekleyin. Sotelemeye devam edin.
  3. Kabaklar istediğiniz miktarda pişince (bazısı çok pişmiş bazısı az pişmiş sevdiğinden bu da size kalmış) makarnayı haşlayabilirsiniz. 
  4. Bol suya zeytinyağı ve tuz atarak kaynatın ve makarnaları içine atın. Pennette Lisce küçük bir makarna olduğundan daha hızlı pişiyor. 7 dk haşlayıp diriliğine bakabilirsiniz.
  5. Makarna haşlandığında bir süzgece alıp dinlenmeye bırakın. Bu arada Tavuk & Kabak sotesine yarım çay bardağı sütü ve kremayı ilave edip bir iki fokurdatın. Kremadan sonra sosun tadına bakıp biraz daha muskat ve biber eklemek isteyebilirsiniz. 
  6. Dinlenmiş makarnayı bu sosa katıp kısık ateşte 1 dk kadar iyice harmanlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder