17 Kasım 2021 Çarşamba

TATLILAR-YILMAZ PARLAR

 
                                                           

AHUDUDU SOSLU MUHALLEBI


p4


Malzemeler,
  • 1 litre süt
  • 1 paket ahududu meyveli sos
  • 1 kase ahududu (dondurulmuş kullandım) ve vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 paket kremşanti
  • 11 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı,
  1. Süt, un, nişasta ve şekeri çırpıcı telle karıştırarak kaynayana kadar pişirin. 
  2. İki veya üç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. İçine bir paket toz kremşantiyi ekleyin ve el blenderı veya mikserle iyice çırpın. Yaklaşık beş dakika. 
  3. Muhallebiyi kaselere/bardaklara üzerine meyve ve meyveli sos için yer bırakacak şekilde doldurun.
  4. Her birine 4-5 meyve gelecek şekilde meyveleri muhallebin üzerine yerleştirin.
  5. Paketinin üzerindeki talimatlara göre meyveli sosu pişirin (ben suyla pişirdim) ve sıcakken meyvelerin üzerine dökün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder