AHUDUDU SOSLU MUHALLEBI
Malzemeler,
- 1 litre süt
- 1 paket ahududu meyveli sos
- 1 kase ahududu (dondurulmuş kullandım) ve vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 paket kremşanti
- 11 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Süt, un, nişasta ve şekeri çırpıcı telle karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- İki veya üç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. İçine bir paket toz kremşantiyi ekleyin ve el blenderı veya mikserle iyice çırpın. Yaklaşık beş dakika.
- Muhallebiyi kaselere/bardaklara üzerine meyve ve meyveli sos için yer bırakacak şekilde doldurun.
- Her birine 4-5 meyve gelecek şekilde meyveleri muhallebin üzerine yerleştirin.
- Paketinin üzerindeki talimatlara göre meyveli sosu pişirin (ben suyla pişirdim) ve sıcakken meyvelerin üzerine dökün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder