17 Kasım 2021 Çarşamba

KÖFTELER-YILMAZ PARLAR

 
                                                           

MERCIMEK KÖFTESI VEYA MERCIMEKLI KÖFTE





Malzemeler;

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 litre su
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Eğer seviyorsanız taze soğan ben koymadım çiğ soğan ve sarımsakla aram pek iyi değildir..
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Hazırlanışı;
    1. 1 su bardağı mercimeği 1 litre suda iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra içine 2 su bardağı bulguru katıp kapağını kapatın ve bulgurun şişmesine izin verin.
    2. 1 çay bardağı zeytinyağında küp küp soğranmış 2 kuru soğanı pembeleştirin (biz biraz yaktık açıkcası).
    3. Salçaları ve baharatları ilave edip biraz kavurun. 1 çay bardağı suyu ekliyip bir iki taşım kaynatın.
    4. Mercimek ve bulgur karışımını biraz karıştırdıktan sonra sosu üzerine gezdirip hiç beyaz yer kalmıyacak şekilde karıştırın ve 5 dakika daha dinlenmeye bırakın.
    5. Maydanozları ince ince kıyın, eğer kullanacaksanız taze soğanları da ince ince doğradıktan sonra mercimeğe ekleyin ve karıştırın.
    6. En zor kısım; elinize cevizden biraz büyük toplar alarak şekil vererek köfteleri hazırlayın. Aslında nane yapraklarıyla süslemeyi düşünüyorduk ama evde yoktu. İsterseniz tabağın altına marulları serip üzerine köfteleri dizebilirsiniz.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder