MERCIMEK KÖFTESI VEYA MERCIMEKLI KÖFTE
Malzemeler;
Hazırlanışı;
- 1 su bardağı mercimeği 1 litre suda iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra içine 2 su bardağı bulguru katıp kapağını kapatın ve bulgurun şişmesine izin verin.
- 1 çay bardağı zeytinyağında küp küp soğranmış 2 kuru soğanı pembeleştirin (biz biraz yaktık açıkcası).
- Salçaları ve baharatları ilave edip biraz kavurun. 1 çay bardağı suyu ekliyip bir iki taşım kaynatın.
- Mercimek ve bulgur karışımını biraz karıştırdıktan sonra sosu üzerine gezdirip hiç beyaz yer kalmıyacak şekilde karıştırın ve 5 dakika daha dinlenmeye bırakın.
- Maydanozları ince ince kıyın, eğer kullanacaksanız taze soğanları da ince ince doğradıktan sonra mercimeğe ekleyin ve karıştırın.
- En zor kısım; elinize cevizden biraz büyük toplar alarak şekil vererek köfteleri hazırlayın. Aslında nane yapraklarıyla süslemeyi düşünüyorduk ama evde yoktu. İsterseniz tabağın altına marulları serip üzerine köfteleri dizebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder