17 Kasım 2021 Çarşamba

MAKARNALAR-YILMAZ PARLAR

 
                                                           





FIRINDA BALLI SOMON & KREMALI SEBZELI SPAGETTI


somon





ukllş






Fırında Ballı Somon




Sos Malzemeleri:
(fotoğraftaki 1 somon dilimi için)
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 defne yaprağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak, dörde bölünmüş
  • İsteğinize göre tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Pişerken üzerine 1 kiraz domates
Hazırlanışı:
  1. Somon dilimini bir tabakta zeytinyağı, bal, baharatlar ve tuzla birlikte ovun. Üzerine bir defne yaprağı koyup tabağı streçle kapatın. Bu şekilde 2-3 saat bekletin. 
  2. Fırın kabına biraz zeytinyağı döküp somon dilimlerini defne yaprağıyla birlikte yerleştirin ve üzerine bir kiraz domatesi ikiye bölüp koyun.
  3. Üstüne folyoyla veya fırın kağıdıyla kapatıp yarım saat kadar pişirin. Balık ne de olsa hızlı pişiyor. Piştikten sonra folyoyu/kağıdı kaldırıp fırının ızgarasını açarak üzerinin kızarması için 5 dakika daha fırında bırakın.
pasta






Kremalı Sebzeli Spagetti

Somon fırında pişerken kremalı spagettiyi yapabilirsiniz. Somonun tadı tavuğa benzediği için sanırım kremalı makarna türlerinin yanına çok yakıştığını düşünüyorum. Bazı şeyler ayrı ayrı çok güzeldir ama yan yana uyumsuz olurlar, lezzetlerini de kaybederler bazı şeyler de böyle birbirini tat olarak tamamlıyorlar. Bir de balık ve süt ürünleri spekülasyonu var ama bu sanırım balık taze değilse geçerli. Bize bir şey olmadı yaşıyoruz :).

Malzemeler:
  • 2 kabak, jülyen doğranmış
  • 2 havuç, jülyen doğranmış
  • 2 kırmızı biber, ince halka doğranmış
  • 1 paket krema
  • 3/4 paket spagetti
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Spagettiyi zeytinyağı ve tuzlu suda 8 dakika kadar haşlayıp, süzün ve bir kenara koyun.
  2. Bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve bütün halindeki iki diş sarımsağı 1 dakika kadar soteledikten sonra havuç ve biberleri ekleyin. 
  3. Havuç ve biberler istediğiniz şekilde kızarana kadar sotelemeye devam edin. Son olarak kabakları ekleyin ve sotelemeye devam edin. 
  4. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Sebzeleriniz istediğiniz şekilde piştiğinde (çünkü kimi çok diri, kimi iyice pişmiş sever,) sarımsakları çıkarıp atın. Sütü ve kremayı ekleyip bir - iki fokurdatın.
  5. Ocağın altını iyice kısıp, haşlanmış spagettiyi ekleyin ve ezmeden iki büyük çatal yardımıyla iyice karıştırın. 
  6. Servis yaparken somon diliminin yanına spagettiyi koyduktan sonra muhtemelen altına inmiş sebzelerden seçerek alıp makarnanın üzerine koyun. Bu tarz malzemeler hep tencerenin dibine iniyor çünkü bir bakıma iyi oluyor çünkü sebzeleri böyle en üste ayrıca koyunca daha şık bir tabak oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder