ZEYTINYAĞLI SEMIZOTU
Malzemeler,
- 1 demet semizotu
- 1 büyük kuru soğan
- 4 büyük domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
- Soğanları minik küpler halinde doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip 30 saniye kadar daha soteleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve soğanlara ekleyin kapağını kapatıp 5 dk kadar pişirin.
- Semizotunu saplarıyla birlikte 2 cm uzunlukta doğrayın ve domateslere ekleyin. Tuzunu katıp, domatesle güzelce harmanlayın. Kapağını kapatıp sapları yumuşayıncaya kadar pişirin. Tam bir süre veremiyorum çünkü bazen daha kalın oluyor daha uzun süre pişirmek gerekebiliyor. Ama çok öldürmeden pişirmek en güzeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder